• Rólunk Kapcsolat Hírek Tudásbázis GYIK Letöltések

  Megnyílt a világ első FARO-tanúsítvánnyal rendelkező kriminalisztikai laboratóriuma

  2021-09-29
  A FARO® Technologies, Inc. bejelentette, hogy partnerséget kötött a virginiai George Mason Egyetemmel. Az egyetemmel megvalósuló együttműködés keretében létrehozták a világ első FARO-tanúsítvánnyal rendelkező kriminalisztikai kutató- és oktatólaboratóriumát. A partnerség közvetlen eredményeként a Mason's Forensic Science Program hamarosan az Egyesült Állomokban elsőként kínál kurzusokat a bűnügyi helyszínelés dokumentálására.


  Megnyílt a világ első FARO-tanúsítvánnyal rendelkező kriminalisztikai laboratóriuma

  A FARO® Laboratórium


  A hallgatóknak lehetőségük lesz arra is, hogy olyan bűnüldöző partnerekkel dolgozzanak együtt, mint az egyetemi rendőrség, a Fairfax megyei rendőrség, a Fairfax városi rendőrség és mások, köztük az amerikai hadsereg. A kutatások nagy részét a Mason új, öt hektáros törvényszéki tereplaboratóriumában (a Body Farmon) végzik majd, amely emberi maradványok felhasználásával kínál szabadtéri tudományos képzést.

  "A FARO és a George Mason Egyetem egyedülálló partnersége azon a közös célon alapszik, hogy az innovatív technológia használata révén előmozdítsuk a törvényszéki tudományterületet." - mondta Alina Burroughs, a FARO közbiztonsági elemzésekért felelős üzletfejlesztési vezetője. "Hatékony lézerszkennelési megoldásaink lehetővé teszik a nyomozók számára, hogy gyorsabban és a hagyományos technikákhoz képest átfogóbban dokumentálják a helyszíneket, ami pontosabb elemzést, az áldozatok könnyebb azonosítását és az esetek gyorsabb megoldását eredményezi. Büszkék vagyunk arra, hogy az együttműködés révén közösen dolgozhatunk a törvényszéki nyomozók következő generációjának kiképzésében. Remélem, hogy ez a partnerség mintaként szolgál majd a jövőben más intézmények számára is.

  A kriminalisztikai tudomány az évek során jelentősen megváltozott, és az olyan technológiák, mint a 3D szkennelés és a valóság digitalizációja, ma már kulcsfontosságú szerepet játszanak a tetthelyek dokumentálásában, hiszen a digitális másolatok lehetővé teszik, hogy a nyomozók később is visszatérhessenek a virtuális tetthelyre további bizonyítékok és összefüggések feltárása céljából. A teljes tetthely digitális tárolásával a törvényszéki nyomozók még a legapróbb részleteket is megvizsgálhatják és megoszthatják ezeket az információkat. A George Mason Egyetem hallgatói azonnal profitálhatnak a valós helyzetekből és a legújabb technológiával kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokból.

  "A FARO-Mason Forensic Science partnerségi program első a maga nemében, és még elképzelni is nehéz, hogy mostantól milyen lehetőségeket tudunk biztosítani diákjainknak, és milyen fejlesztési területek kerülhetnek előtérbe együttműködő külsős partnereinkkel" - mondta Mary Ellen O'Toole, az FBI volt profilozója, a Törvényszéki Tudományos Program vezető szakértője. "Akár az új FARO Törvényszéki Laboratóriumban gyakorol egy hallgató, akár a Törvényszéki Tereplaborunkban vagy egy berendezett gyilkossági helyszínen tanulja meg, hogyan kell egy helyszínt dokumentálni, vagy szakértőként tanúskodnak a bíróságon, igazi törvényszéki tudósok bőrébe bújnak, és megismerik, hogyan kell alkalmazni a XXI. század legmodernebb és legprecízebb technológiáját, hogy választ kapjanak arra, hogyan követték el a bűncselekmény elkövetésére és hogyan lehet megoldani azokat."


  Kapcsolódó videó:


  Forrás: PR Newswire

  Új hozzászólás: Korábbi hozzászólások:
  Ehhez a cikkhez/bejegyzéshez még nem érkezett hozzászólás!
  Árajánlatot kérek

  Ha egyetértesz az alábbiakkal, kérlek tedd be a pipát ide a jelölőnégyzetbe!

  http://faro3d.hu

  http://faro3d.hu

  A Cookie-król - Azért használunk cookie-kat, hogy javíthassuk a böngészési élményt és a weboldalt.

  További információért kattints ide!