• Rólunk Kapcsolat Hírek Tudásbázis GYIK Letöltések

  Általános kérdések

  A FARO Technologies Inc. hivatalos magyarországi forgalmazója 2003-tól a Sidex Trade Kft.
  Az összes európai országban üzemelő FARO eszköz karbantartását, javítását és újrakalibrálását a FARO Europe GmbH végzi a németországi központban.
  A FARO műszerek gyártása az Egyesült Államokban történik, a készre szerelés és műszerek kalibrációja a németországi központban valósul meg, így természetesen a mérőgépek EU megfelelőségi bizonylattal rendelkeznek.
  A hivatalos gyártói visszaigazolás minden FARO mérőgépre 4-6 hét szállítási időt ad meg, de a gyakorlatban akár sokkal gyorsabban is megérkezhet a rendelés.
  Magyarországon akár 20 éves FARO mérőgépek is használatban vannak. A FARO mérőgépek mindig is a nagyon megbízhatóak közé tartoztak és ez a trend az évek során inkább csak erősödött.
  Igen.

  Cégünk a modellváltások esetén a bemutató készülékeket jelentős kedvezménnyel kínálja eladásra. Az aktuális ajánlatok a főoldalról elérhetők.

  Koordináta mérőgépekre vonatkozó kérdések

  A FARO mérőgépek megbízható és pontos mérési eredményeket garantálnak a gyártás minden fázisában. A FARO hordozható mérőgépek teljesítették a világon először a legszigorúbb ISO 10360-12 szabvány követelményeit. Az évek során a mérőgépekbe számos, a gyártó által szabadalmaztatott funkció (pl.: belső kiegyensúlyozás, csuklókba integrált hőmérséklet-érzékelők és túlterhelés-érzékelő szenzor, szénszálas kompozit burkolat, stb) került integrálásra.

  A mérőkarok számos különböző mérési tartománnyal és pontossági fokozattal érhetők el, ami megkönnyíti a mérési feladatnak és a felhasználói igényeknek legmegfelelőbb modell kiválasztását. Az akkumulátoroknak és az integrált ipari WiFi kapcsolatnak köszönhetően a vezeték nélküli üzem is megvalósítható.
  A FARO CAM2 mérőszoftvereket a kezdetektől fogva kimondottan hordozható koordináta mérőgépekhez fejlesztették. Ennek köszönhetően a kezelőfelület felhasználóbarát, átlátható és könnyen használható. A különböző FARO CAM2 szoftvercsomagok tisztán tapintós, illetve tapintós és lézerszkenneres méréseket is lehetővé tesznek, sőt - a felhasználói igényektől függően - akár Reverse Engineering funkciókkal is rendelkezhetnek.

  Ezen felül fontos megjegyezni, hogy a FARO koordináta mérőgépei számos ismert és széles körben használt, taktilis és pontfelhő kezelésére alkalmas mérőszoftverrel (pl.: Geomagic, Polyworks, PowerInspect, Metrolog stb.) is kompatibilisek. Más gyártók szoftverével történő méréshez elegendő a FARO mérőgépek USB driverének telepítése.
  A FARO mérőkarok a gyártó által szabadalmaztatott, gyorsan működő, minden csuklóba beépített hőmérsékletérzékelő szenzorral rendelkeznek. A mért hőmérséklet-értékeket a szoftverek figyelembe tudják venni és kompenzálni képesek a hőmérséklet-változás okozta hosszváltozást.
  A FARO mérőgépek egyaránt alkalmasak mérőszobai- illetve termelési környezetben végzett mérésekhez. A rögzítőelemek széles palettájának (mágnestalp, vákuumtalp, mérőállványok) köszönhetően a mérőgépek akár a megmunkálógépen vagy a mérendő munkadarab közvetlen közelében is felállíthatók.
  Igen, a FARO mérőkarokhoz többféle mérési tartományú és pontosságú lézerszkenner is csatlakoztatható. A lézerszkenner használatával lehetővé válik a munkadarabok érintkezésmentes, 3D szkennelése. További információkért kattints ide!

  Szoftverekre vonatkozó kérdések

  Igen, a FARO CAM2 szoftverben minden alapértelmezett jegyzőkönyv sablon teljes egészében testreszabható, sőt akár új sablonok is létrehozhatók. A cégadatok és a céges logó módosítását az alapértelmezett sablonokon ebben a Tudásbázis bejegyzésben mutattuk be.

  Térszkennerekre vonatkozó kérdések

  A térszkennelés technológiája egyrészt jelentősen felgyorsítja a helyszíni felmérés folyamatát, másrészt a felvett 3D adatállomány rendkívül értékes információkat szolgáltat a tervezési és kivitelezési munka bármely szakaszában.

  A mérőműszer kezelése egyszerű és gyorsan tanulható, használatához csupán egyetlen emberre van szükség. A nagypontosságú térbeli adatrögzítés kiküszöböli a kézi mérés okozta hibákat és ezáltal jelentős költségmegtakarítást jelent.
  A FARO Focus térszkennerrel egyedülállóan gyorsan készíthető nagyfelbontású, méretpontos, színes pontfelhő. A szkennerbe számos további szenzor (GPS, GLONASS, iránytű, magasságmérő, kéttengelyes dőlésérzékelő) került integrálásra, amelyekből további értékes adatok nyerhetők ki.

  A térszkennerek három különböző mérési tartománnyal, kétféle pontossági fokozatban érhetők el, ami megkönnyíti az alkalmazási célnak és a felhasználói igényeknek legmegfelelőbb modell kiválasztását.

  Fontos kiemelni továbbá, hogy a térszkennerhez vezeték nélkül csatlakoztatható mobil applikáció a felvett pontfelhő állományok azonnali, valósidejű vizualizációját és helyszíni összefűzését teszi lehetővé, amely a folyamat végén azonnal feltölthető a felhasználó biztonságos felhő tárhelyére.
  Természetesen.

  Fontos megjegyezni azonban, hogy a térszkennertől távolodva a pontfelhő sűrűsége csökken. Abban az esetben, ha a mérési tartomány szélén lévő objektumokról szükséges nagyfelbontású pontfelhőt készíteni, érdemes használni a FARO Focus térszkenner Scan Group funkcióját. Ez a funkció lehetővé teszi távoli objektumok nagyfelbontású, színes szkennelését.
  Nem.

  Jelenleg a pontfelhők összefűzésének kétféle módja van: ősszefűzés mesterséges referencia objektumokkal és összefűzés mesterséges referencia objektumok nélkül. A két módszer közül a konkrét szkennelési projekt alapján lehet választani. A szoftveres algoritmusok fejlődésének köszönhetően a referencia objektumok nélküli összefűzés is pontos eredményt ad.
  Ha kézi műszerekkel időigényes és mégis pontatlan a helyszíni mérés. Amennyiben egyre gyakoribb a hibás adatszolgáltatás, az egyre bonyolultabb tervezési munkák során is. Akkor is, ha megismerkednél a térszkennelés technológiájával és a gyakorlatban próbálnád ki azt. Vagy, ha megvizsgálnád a pontfelhő-alapú digitalizálás tervezési folyamataiba történő integrálhatóságát és annak gazdaságosságát.

  További információkért keresd kollégáinkat!
  További információkért keresd kollégáinkat!

  http://faro3d.hu

  http://faro3d.hu

  A Cookie-król - Azért használunk cookie-kat, hogy javíthassuk a böngészési élményt és a weboldalt.

  További információért kattints ide!