• Rólunk Kapcsolat Blog Tudásbázis GYIK Letöltések

  Kiegészítő, 8. forgó tengely FARO mérőkarokhoz

  2024-06-24

  FARO 8-axis - 8. forgó tengely mérőkarhoz  A FARO 8-axis Max tulajdonképpen egy kiegészítő forgó tengely, amelyet FAROArm és FARO ScanArm mérőkarokhoz csatlakoztathatunk. A plusz forgó tengely akár 100 kg-ig terhelhető. A mérendő munkadarabot a tárgyasztalra helyezve a felhasználó azt szabadon körülforgathatja, ami lehetővé teszi, hogy a FARO mérőkart optimális, stabil helyzetben tarthassuk, ami javítja az elérhető mérési pontosságot, illetve a mérést végző személyt is tehermentesíti.

  (Egy kattintás: videó elindítása/leállítása - Két kattintás: teljes képernyős méret / normál méret)


  A FARO kimerítően tesztelte a különböző alkatrészek szkennelési adatait FARO 8-axis Max forgó asztallal és anélkül, és a következő eredményeket kapta:

  • Akár 40%-os időmegtakarítás nagyobb alkatrészek szkennelésekor (pl. karosszéria elem, motorblokk).
  • 25-35%-os időmegtakarítás a közepes méretű alkatrészeknél.
  • 15-30%-os időmegtakarítás kis alkatrészeknél

  A mérési idő csökkenése az alábbi okokkal magyarázható:

  • Nem a felhasználónak kell az alkatrész körül mozognia (a soron következő mérési felületet a szkennelés során maga elé tudja forgatni, nem a felhasználónak kell az alkatrész körül járkálnia)
  • A felhasználó a szkennerfejes mérőkart optimális helyzetben tarthatja, miközben a mérendő alkatrészt forgatja. Ez biztosítja, hogy a felhasználó a tényleges mérésre koncentrálhat, illetve növeli a mérési pontosságot.
  • Nagyobb méretű alkatrészek szkennelése esetén korábban gyakran szükség volt a mérőkar áthelyezésére, ami mindenképpen növelte a mérési időt, illetve hátrányos befolyásolta a pontosságot, arról nem is beszélve, hogy a különböző szkennelési részletek összefűzése is hibával terhelt.

  Ha mindezen szempontokat összegezzük, akkor kijelenthető:

  • A FARO 8-axis Max plusz forgó tengely akár 20-40%-kal csökkenti a mérési időt, ami jelentős termelékenységnövekedést eredményez;
  • A FARO 8-axis Max közel 50%-kal növeli a FARO mérőkar mérési tartományát, mivel az alkatrész könnyedén körülforgatható. Ez azt jelenti, hogy egy olyan alkatrész, amelynek méréséhez korábban 4.0 méteres mérőkart kellett használni, FARO 8-axis Max kiegészítővel akár 2.5 méteres karral is megmérhető. Ráadásul a kisebb mérőkarok pontosabbak, így a mérési pontosság is javul.
  • A nyolcadik, plusz tengely nem csökkenti a mérési pontosságot, mivel a mérőkart kevesebbet kell mozgatni, illetve optimális helyzetben tartható, ami lehetővé teszi a pontosabb mérést.


  Forrás: Speed, accuracy, ease-of-use with 8-Axis ScanArm

  Új hozzászólás: Korábbi hozzászólások:
  Ehhez a cikkhez/bejegyzéshez még nem érkezett hozzászólás!
  Árajánlatot kérek

  Ha egyetértesz az alábbiakkal, kérlek tedd be a pipát ide a jelölőnégyzetbe!

  http://faro3d.hu

  http://faro3d.hu

  A Cookie-król - Azért használunk cookie-kat, hogy javíthassuk a böngészési élményt és a weboldalt.

  További információért kattints ide!