• Rólunk Kapcsolat Hírek Tudásbázis GYIK Letöltések

  Előadás a Pécsi Tudományegyetemen

  2024-06-05
  A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatika Kara 2024 tavaszi félévében is megrendezte a Szerkezetek Diagnosztikája workshopot, ahol egyetemi oktató kollégák és a HILTI Magyarország mellett kollégánk, Gábriel Miklós is tartott előadást. A workshopon többek között szó volt a HILTI betonszkenneréről, szerkezetdiagnosztikai esettanulmányokról és pontfelhő-alapú felmérési technikákról.

  FARO előadás a Pécsi Tudományegyetemen
  A hallgatók az előadások során megismerhették a FARO legújabb fejlesztéseit: a 28 másodperc alatt színes pontfelhő felvételét lehetővé tevő Hybrid Reality Capture powered by Flash Technology-t, ami tulajdonképpen a FARO Focus Premium 3D lézerszkenner és FARO PanoCam integrálásával létrejövő rendszer. A Flash technológia párhuzamosítja a pontfelhő felvételének, illetve a fénykép készítés folyamatát. A 28 másodperces színes pontfelhő készítés jelenleg a piac egyik leggyorsabb mérését teszi lehetővé. A Flash technológia komoly előnyt jelent minden olyan komplex felmérési projektnél, ahol sok ezer, sőt akár sok tízezer négyzetméter alapterületű épületeket kell felmérni. Ilyen méreteknél az egyik legfontosabb szempont az álláspontonkénti idő, ami mostantól fél percen belül van. A Flash technológia további előnye, hogy a felhasználó bármikor válthat a testreszabható mérési profilok között, így szükség esetén nagyobb felbontású pontfelhő is készíthető.

  Színes pontfelhő 28 másodperc alatt
  A villámgyors mérés mellett szó esett a FARO ipari betonpadlók síkpontosságának ellenőrzéséhez fejlesztett mobil applikációjáról, a FARO FlatnessCheck App-ról is. Az applikáció lényege, hogy az ipari betonpaldóról felvett pontfelhő állomány vezeték nélküli kapcsolaton, azonnal átkerül a tabletre, ahol a szoftver elvégzi a pontfelhő álláspontok összefűzését és egyesítését. A felhasználónak gyakorlatilag csak annyi dolga van, hogy a szkennert a mérési pontok között mozgassa. Minden más a FlatnessCheck App feladata.

  Ipari betonpaldó ellenőrzése 3D lézerszkennerrel
  A pontfelhő összefűzést követően a felhasználó kijelöl egy referencia síkot, ami gyakorlatilag egy tökéletesen vízszintes sík. A szoftver ehhez a referencia síkhoz képest értékeli ki a pontfelhő pontok eltérését. A FlatnessCheck App a felhasználó által megadott tűréshatárok között a pontfelhő pontokat zöld színnel, a felső tűréshatár felett piros színnel, míg az alsó tűréshatár alatt kék színnel jeleníti meg. A színtérképes megjelenítés azonnal segít beazonosítani a magas, illetve a mély zónákat.

  Ipari betonpadló elemzés pontfelhővel
  A színtérkép nem csak a tablet képernyőjén, hanem a kiterjesztett valóság (AR = Augmented Reality) megjelenítésnek köszönhetően akár a tablet kameraképén is megjeleníthető. Ehhez elegendő két ponton létrehozni a kapcsolatot a valóság és a szoftver között és máris megtekinthető az eredmény a valós térben. Ez a fajta megjelenítés komoly segítséget jelent a hibahelyek pontos kijelölése során.


  Új hozzászólás: Korábbi hozzászólások:
  Ehhez a cikkhez/bejegyzéshez még nem érkezett hozzászólás!
  Árajánlatot kérek

  Ha egyetértesz az alábbiakkal, kérlek tedd be a pipát ide a jelölőnégyzetbe!

  http://faro3d.hu

  http://faro3d.hu

  A Cookie-król - Azért használunk cookie-kat, hogy javíthassuk a böngészési élményt és a weboldalt.

  További információért kattints ide!