• Rólunk Kapcsolat Hírek Tudásbázis GYIK Letöltések

  A FARO bemutatta az új FARO Sphere Viewer felhő platformot

  2023-01-16

  Bemutatkozik a FARO Sphere Viewer: A 3D pontfelhő adatok és a 360°-os fotók egyesített platformja


  A FARO bemutatta az új FARO Sphere Viewer felhő platformot
  Egy kivitelezési munka dokumentálása során készített pontfelhő adatok, fényképek és egyéb állományok egymástól független tárhelyeken történő tárolása jelentősen lassíthatja a minőség-ellenőrzési, minőségbiztosítási folyamatot, mivel az adatok eléréséhez és megtekintéséhez különböző platformok, tárhelyek között kell ugrálni, nem is beszélve a különböző szintű jogosultságokról, a hozzáférés-kezelésről és a verziókövetés problémáiról.

  Könnyen előfordulhat, hogy a 3D szkennelésből származó pontfelhő állományokat egy lokális tárhelyen, míg a rendszeres helyszíni bejárás során készített 360°-os fotókat már a felhőbe feltöltve találjuk. Ez nemcsak a minőségbiztosítási folyamatot hátráltatja, de sokszor ellehetetleníti, hogy a szakemberek teljes képet kapjanak a helyszínről, a kivitelezés aktuális állapotáról. A magabiztos döntéshozatalhoz átfogó, pontos és naprakész adatokra van szükség.

  Ismerd meg FARO integrált felhő-alapú menedzsment platformját, amely az adatrögzítéstől, a különböző állományok tárolásán keresztül, egészen az adatok megosztásáig számos fukcióit kínál. Ez a FARO Sphere, mely tulajdonképpen egyfajta virtuális helyszínként defininálható.

  A FARO Sphere SaaS (Software as a Service) platformon a FARO 4D Construction Progress Management Solution központi elemeként a Sphere Viewer korábban még nem látott 3D megjelenítési technológiát kihasználva közös, virtuális platformot hoz létre tervezőirodák, generálkivitelezők és a tulajdonosok számára egyaránt.

  A FARO által fejlesztett új alkalmazás egységes környezetben jeleníti meg a pontfelhőket, a 3D modelleket, a 2D rajzokat és a 360°-os fényképeket is, ami megszünteti az elosztott adattárolással járó nehézségeket és gyorsabb döntéshozatalt tesz lehetővé.


  (Egy kattintás: videó elindítása/leállítása - Két kattintás: teljes képernyős méret / normál méret)


  A Sphere Viewer legegyszerűbben az építési terület virtuális másolataként definiálható, amely folyamatos hozzáférést biztosít a naprakész és pontos helyszíni adatokhoz, intuitív kezelőfelületének köszönhetően mindenféle előképzettség nélkül könnyedén használható és a világ bármely pontjáról elérhető.

  Elmúltak az önálló pontfelhő- és önálló 360°-os fotódokumentáció projektek napjai. Ez az élvonalbeli vizualizációs technológia, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyesítsék a különböző adatrögzítési megoldások eredményeit és azokat egyértelmű, összefüggő formátumban, egyetlen helyen használhassák - felgyorsítva ezzel a döntéshozatalt és egyszerűsítve a virtuális együttműködést.

  Hagyományos módszerSphere Viewer
  Platformok száma2 platform szükséges: 1 a pontfelhőknek, 1 a 360°-os fotóknakMinden állomány egyetlen platformról elérhető
  FolyamatA 360°-os fotók a pontfelhő állományoktól függetlenül, heti rendszerességgel kerülnek felvételreA 3D pontfelhő állományok és a 360°-os fotók együtt kerülnek felvételre, tárolásra és megjelenítésre
  HozzáférésA pontfelhő állományok és a 360°-os fotók csak külön érhetőek el, 2 belépés szükségesEgyszerű hozzáférés bármely csapattag számára egyetlen platformon, egyetlen belépéssel
  Az adatok időbelisége A pontfelhő projektek statikusakA TimeTravel funkció segítségével a felhasználó a kivitelezés korábbi fázisaiba is visszaugorhat


  A kivitelezésért felelős projektmenedzserek számára előnyös, ha különálló szoftvermegoldások használata helyett egy olyan eszközt választanak, mint a Sphere Viewer. A Sphere Viewer segítségével minden tervdokumentáció (2D rajzok és 3D modellek) és 3D adat (pontfelhő és 360°-os fotó) egyetlen tárhelyen rendszerhető, amivel egyértelműen jelentős időmegtakarítás realizálható és az esetlegesen felmerülő hibák a lehető legkorábban felismerhetővé válnak.

  Új hozzászólás: Korábbi hozzászólások:
  Ehhez a cikkhez/bejegyzéshez még nem érkezett hozzászólás!
  Árajánlatot kérek

  Ha egyetértesz az alábbiakkal, kérlek tedd be a pipát ide a jelölőnégyzetbe!

  http://faro3d.hu

  http://faro3d.hu

  A Cookie-król - Azért használunk cookie-kat, hogy javíthassuk a böngészési élményt és a weboldalt.

  További információért kattints ide!